Algemene informatie - Parc Sandur Sandur

Ik verblijf op het vakantiepark

Algemene informatie

Op deze pagina vindt u de algemene informatie.

 Wil je graag meer informatie over het boeken van een verblijf bij Centerparcs Parc Sandur? Ga dan naar onze Centerparcs website! 

Alarm / Ambulance / Brand

Bij calamiteiten zoals brand of een ongeval dient u direct 112 te bellen en vervolgens de receptie te waarschuwen. U kunt het volgende nummer bellen: 0591 – 66 74 00. Indien de receptie is gesloten wordt u doorgeschakeld. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact opgenomen met het park.

Wanneer iemand u dringend nodig heeft na sluitingstijd van de receptie kan hij/zij ook bellen met bovenstaand telefoonnummer.

Mocht u in het weekend of na kantooruren een arts nodig hebben dan kunt u bellen met de centrale huisartsenpost in Emmen via telefoonnummer 0900-112 01 12.

Barbecue

Barbecueën bij uw cottage is uitsluitend toegestaan bij inachtneming van de volgende regels:

 • Gebruik een veilige barbecue
 • Plaats de barbecue niet op een zachte ondergrond (bijv. gras) maar neem een stevige standplaats (bijv. uw terras)
 • Plaats uw barbecue niet op de tuintafel, een andere tafel uit de cottage of een van de stoelen
 • Houdt brandblusmiddelen bij de hand
 • Gebruik aanmaakblokjes en geen spiritus
 • Laat de barbecue na gebruik 12 uur afkoelen, voordat u hem leeg of weg gooit

Betalingsmogelijkheden

Betalingen op het park kunnen alleen in Euro’s worden voldaan via cash, pinpas, Visa of Mastercard.

Belangrijke telefoonnummers

Op deze pagina vindt u de belangrijke telefoonnummers.

Diefstal

Diefstal direct melden bij de receptie/parkmanagement. Er wordt dan in onderling overleg contact opgenomen met de plaatselijke politie, tel. 0900 – 88 44.

Energiebesparing

Ook op ons park proberen wij zuinig te zijn met energie. U kunt ons daarbij helpen door ’s avonds de gordijnen dicht te doen en ’s nachts de verwarming laag te zetten. Wij verzoeken u om, wanneer u de cottage voor langere tijd verlaat, de verwarming ook omlaag te zetten en de lichten uit te doen. Wij verzoeken u om geen stroom verslindende apparatuur te gebruiken in uw cottage.

Enquêteformulier

Wij vernemen graag uw mening. U zult op uw vertrekdag een e-mail ontvangen. Hierin vragen wij u naar uw mening over uw verblijf. Beschikt u niet over internet, maar wilt u wel iets kwijt; spreek dan één van de medewerkers bij de receptie of de General Manager aan. In uw cottage vindt u ook een enquêteformulier waar u eventuele technische storingen op kunt vermelden.

Gevonden voorwerpen

Indien u iets verloren of gevonden heeft, verzoeken wij u vriendelijk om dit te melden bij de receptie.

Goed om te weten

 • Hebt u problemen met het sluiten van uw berging deur? Bij een aantal cottages moet u de deurklink helemaal omhoog bewegen.
 • De sleutel van de berging vindt u in de keuken aan een haakje of in de besteklade
 • Vindt u het te glad in bad? Om hygiënische redenen liggen de antislipmatjes niet standaard in uw badkuip, maar kunt u ze lenen bij de receptie. Wij vragen alleen een borg van € 5,00.
 • Bent u slecht ter been? Bij de receptie hebben wij een beperkt aantal rolstoelen en rollators te huur.
 • Uw sleutelpassen kunnen wij opnieuw gebruiken, wilt u zo vriendelijk zijn om ze bij vertrek weer in te leveren bij de receptie of in de brievenbus bij de slagboom?
 • Bij de receptie worden er toegangskaarten met korting verkocht voor verschillende toeristische attracties.
 • Wilt u het mooie Drenthe ontdekken? Bij de receptie of verhuur kunt u verschillende fiets-, en wandelroute verkrijgen.
 • Voor ieders veiligheid: de maximum snelheid op het park is 15 km per uur.

Huisdieren

Per cottage zijn maximaal twee huisdieren toegestaan. U kunt uw huisdier uitlaten buiten het park of op de daarvoor aangegeven plaatsen. Wanneer u uw huisdier uitlaat op het park, verzoeken wij u vriendelijk de uitwerpselen zelf op te ruimen. Opruimzakjes vindt u op het park bij de hondenhaltes. Op het park dienen huisdieren aan de lijn te worden gehouden, maar op het onbebouwde eiland 10A kan er naar hartenlust gerend en gezwommen worden. Wij verzoeken u om uw huisdier niet op de bedden, banken en stoelen te laten. Wanneer u in een huisdiervrije cottage verblijft, zijn huisdieren van bezoek ook niet toegestaan.

Internet

Op vakantie gewoon mailen of de thuisblijvers verrassen met uw vakantiefoto’s? Alle cottages beschikken over draadloos internet. Het enige wat u nodig heeft, is uw met WIFI uitgeruste laptop, iPad of Smartphone. U kunt gratis gebruik maken van ons draadlose netwerk.

Inventaris/breuk

Wanneer u per ongeluk een onderdeel van het kleine inventaris (glaswerk, koffiekan, servies) breekt, meldt het dan tijdens openingsuren bij de receptie. Tegen inkoopprijs ontvangt u een nieuwe om uw inventaris weer compleet te maken. Mocht er iets ontbreken of kapot zijn wanneer u aankomt, meldt dit dan zo spoedig mogelijk bij de receptie.

Openbaar vervoer

Een bushalte is aan de Ericasestraat. Deze halte is ongeveer 15 minuten lopen vanaf de slagboom. De bus (lijn 44) rijdt vanuit hier naar het centrum van Emmen of het centrum van Schoonebeek. De dienstregeling en tarieven van beide busverbindingen vindt u op www.9292ov.nl of via 0900-9292. Voor meer informatie, ook voor het bestellen van een taxi, kunt u uiteraard ook bij de receptie terecht.

Planet Center Parcs app

Blijf altijd en overal op de hoogte met de Planet Center Parcs app. Download de App voor IOS of Android. U heeft zo altijd het actuele activiteitenprogramma, openingstijden en de plattegrond bij de hand. U reserveert eenvoudig al uw activiteiten en facliliteiten voor uw verblijf.

Post

Binnengekomen post voor onze gasten wordt in de postvakjes bij de receptie gelegd. Uitgaande post kunt u in de daarvoor bestemde PostNL brievenbus deponeren, deze staat tegenover de rotonde als u het park op komt rijden.

Receptie

Onze receptiemedewerkers kunnen u tijdens uw gehele verblijf voorzien van informatie, zowel over de omgeving als over uw cottage. U kunt bij de receptie terecht voor het boeken van activiteiten, reserveren van een tafel in het restaurant of voor het doorgeven van een storing. Ook toegangskaarten van attracties in de omgeving en wandel- en fietsroutes zijn hier verkrijgbaar. Een overzicht van de openingstijden van onze receptie vindt u in de Planet Center Parcs app.

Rookvrije cottages

Het park beschikt over een aantal rookvrije cottages. Deze zijn herkenbaar aan een bordje dat u bij de entree van uw cottage vindt. Wij vertrouwen erop dat de niet-roken regel wordt nageleefd (helaas kunnen wij u geen ‘niet-roken garantie’ geven).

Rust

Rust is een van de belangrijkste kwaliteiten van ons park en we moeten dan ook iedereen vragen om al het mogelijke lawaai te vermijden. Radio’s, tv’s, muziekinstrumenten enz. dienen dan ook niet hoorbaar te zijn buiten uw cottage. Respecteer uw medebewoners, loop niet bij andere gasten door de tuin en klim niet op een steiger, want die hoort bij een andere cottage.

Schade

Schade welke is ontstaan door oneigenlijk gebruik van de cottage, wordt op de huurder verhaald. Indien u zaken in de cottage aantreft die kapot zijn, raden wij u aan dit direct te melden bij de receptie.

Storingen

Is er een (technische) storing in uw cottage, geef dit dan direct door bij de receptie. Dan kunnen wij het probleem snel verhelpen. U kunt bij de receptie terecht tijdens openingsuren en telefonisch onder nummer 0591-66 74 00. Wanneer de receptie gesloten is, kunt u in dringende gevallen het alarmnummer van Center Parcs Sandur bellen: 0591 – 66 74 00.

Telefoneren

In iedere cottage is een telefoon aanwezig. Dit is een huislijn, u kunt hiermee dus niet “naar externe telefoonnummers “ bellen. U kunt de receptie gratis bereiken met dit toestel door op de receptie-toets of nummer 9 te drukken. Wanneer u ons dringend nodig heeft buiten de openingstijden van de receptie kunt u bellen naar 0591 – 66 74 74 (met uw eigen telefoon).

Toeristisch Informatie Punt

Op Center Parcs Sandur is veel te zien en te beleven maar ook in de omgeving is veel te doen. Bij de receptie ligt een map met informatie over de verschillende attracties in de omgeving. Tevens zijn er bij de receptie allerlei folders verkrijgbaar. Meer informatie kunt u vinden op de website: TIP EMMEN en het Recreatieschap Drenthe

Tuinmeubilair

Bij iedere cottage zijn verstelbare tuinstoelen Voor de verstelbare stoelen zijn er tuinkussens, deze vindt u in de schuur. Het is niet toegestaan om een partytent of windscherm te plaatsen.

Verkeer

Vanwege uw veiligheid en die van andere gasten verzoeken wij u om op het park stapvoets te rijden. Het is toegestaan per cottage één auto te parkeren.(Bij de 8, 10 en 12 persoonscottages zijn twee auto’s toegestaan). Wanneer u uw auto bij uw cottage parkeert, dan a.u.b. op de daarvoor bestemde plaats en niet in tuinen of perken. Bezoekers kunnen hun auto op de parkeerplaatsen bij de ingang van het park parkeren. Heeft u een electrische auto, dan kunt u deze opladen bij ons oplaadpunt naast het centrumgebouw. Wij willen u vriendelijk vezoeken dit niet bij u cottage te doen.

Vertrek

Op de dag van uw vertrek verzoeken wij u een aantal zaken in acht te nemen. Wij verwachten dat u de cottage voor 10.00 uur verlaten heeft, de sleutelpassen dient u voor 10.30 uur in te leveren. Wanneer u nog gebruik wilt maken van het zwembad kunt u de sleutelpassen omwisselen voor een zwembadpas.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij vertrek:

 • De thermostaat terug te zetten naar 10°C en ramen en deuren te sluiten
 • De koelkast schoon en leeg achter te laten, de thermostaat op stand “0” draaien en de deur open
 • De openhaard schoon achter te laten, gebruik hiervoor niet de stofzuiger
 • De vuilnis in de daarvoor bestemde afvalcontainers te deponeren
 • De lakens in de hal (onder aan de trap) te leggen
 • Het servies en bestek schoon en netjes in de kastjes te leggen

Vuilnis

Over het gehele park bevinden zich langs de doorgaande weg afvalcontainers voor huisvuil, plastic, glas & oud papier. Lege batterijen kunt u inleveren bij de supermarkt.

Wasserette en waslijn

De inrichting van de wasserette bestaat uit twee wasmachines, een droger en een strijkplank met strijkbout. Voor wasmiddel en muntjes kunt u terecht bij de receptie. De deur van de wasserette kunt u openen met uw sleutelpas. In verband met het landschappelijke karakter van ons park is het niet toegestaan om waslijnen buiten uw cottage te spannen. In de berging van uw cottage staat een droogrek.

Recreatieplas de Grote Rietplas

De cottages op Parc Sandur zijn allemaal gelegen aan de prachtige Grote Rietplas. De Grote Rietplas leent zich goed voor recreatie activiteiten zoals vissen, zwemmen of varen.

Houdt bij recreatiegebruik de volgende regels in acht:

 • Verboden te duiken vanaf oever, steiger of boot
 • Voor vissers geldt maximaal 2 hengels per persoon, gevangen vissen dienen te worden teruggezet
 • Varen is toegestaan mits niet gemotoriseerd
 • Het water rondom de cottages is geen officieel zwemwater. Gebruik hiervan is dan ook op eigen risico. De kwaliteit van het water in de Rietplas wordt op enkele plekken constant gecontroleerd op onder andere blauwalg. Kijk op www.zwemwater.nl voor de actuele situatie van de kwaliteit van het zwemwater. De controle van de kwaliteit vindt plaats op de locaties waar de officiële strandjes van de Rietplas zich bevinden, te weten Het Parelstrand, Het Rietstrand, Bargerhoek en het Watersportstrand. Deze stranden zijn niet direct gelegen aan ons park.

Volg ons op Social media!

×